Wandelen

Zowel vanaf de camping als vanuit Saint Martin Cantalès, en andere dorpen in de omgeving, zijn er verschillende rondwandelingen (PR = Petite Randonnée) mogelijk van een afstand tussen 6 en 12 km die tussen de 2 en 4 uur duren. Deze geven de gelegenheid om van de vergezichten te genieten. De wandelroutes in de directe omgeving zijn goed aangegeven en er zijn folders beschikbaar met een beschrijving van de bijzonderheden.

Vanuit St. Christophe les Gorges kunt u naar beneden wandelen naar de kapel. Tussen de 2 rivieren heeft u een prachtig uitzicht op de Gorges de la Maronne. Bij Salins is een rondwandeling mogelijk onder een waterval door en vervolgens via een touwbrug over de rivier. 
In de wijdere omtrek zijn ook veel wandel mogelijkheden. Zo zijn er in de Monts du Cantal verschillende lange afstandswandelingen te maken (GR = Grande Randonnée), en er zijn bergen van uiteenlopende hoogten te beklimmen, bijv. de Puy Violent (1594 m) en de Puy Mary (1787 m), met als beloning een geweldig vergezicht, waar je ook kijkt. 

Een aparte ervaring is het wandelen over de verlaten spoorlijn. En voor de avontuurlijke wandelaar zijn de tunnels vlakbij de camping natuurlijk spannend. Wel een zaklamp meenemen!

 

Als u nog vragen heeft, stuur dan even een mail via "Contact" onderaan de pagina.

 

Klik op de kleine foto's om deze vergroot weer te geven.